Rynninge IK

Lysviks IF - Rynninge IK 2-2 (1-2)

Efter förra veckans bortamatch mot serieledarna så var det nu dags för serietvåan Rynninge hemma på Myrborgen.
Rynninge är nog det lag i serien med mest utstudrerad spelide då de vill utnyttja sin kaptens fina vänsterslägga med långa bollar i djupet på tre rätt snabba spelare som löper på allt samt söker fasta situationer som samma kapten kan utnyttja.
Vi fick i bortamatchen se prov på det då deras mål kom på en frispark från ca 45met direkt imål samt kvitteringen i slutminuterna på en frispark från 50met som nickades i eget mål av oss.
Det blev direkt från start händelserikt då Amanda i 2min frispelar Emelie som fick fritt skottläge ca 3met från mål o vi började jubla men Emelie valde att pass in tillbaka mot Amanda som en försvarare kan bryta.
Minuterna senare kommer en av deras långbollar ut mot en spelare som är minst 4 meter offside men linjemannen friade pga regeln om aktivt försvarsaggerande som absolut inte gällde i denna situation. Spelaren blir själv lite paff då ingen avblåsning kom så Julia hann ikapp men hon kommer till skott med en retur som slås imål och vi är många som skriker på offside.
Som tur är hade vi idag en domare med skinn på näsan och han såg ju själv att det måste varit offside så han springer ut o tar ett snack med linjemannen innan det riktiga offsidedomslutet kommer.
Minuten senare kommer Emelie fram i fint läge till vänster men sista bolltouchen blir för lång så de kan bryta.
I 9e minuten kommer en ny långboll bakom vår backlinje med ett vinkelskott fr höger som Elin kan parera.
Vårt passnings och närkampspel är inte alls bra första kvarten vilket gör att de kan vinna boll o mata på med bollar i djupled.
Efter 16min kan de så skaffa sig en vä-hörna efter en ny djupledsboll och hörnan slås in hårt och lågt förbi många passiva innan en spelare får bollen på sig och den styrs imål fr ca 5meter.
Några minuter senare kommer de igen via uppspel bollsläpp tillbaka följt av boll i djupet med friläge och avslut utanför.
Vårt prat innan match att styra bort kaptenens vänsterfot från uppspel samt vara med på dessa långbollar verkade så långt helt bortglömt och då kan även en egentligen enkel spelide skapa stor svårigheter för oss.
Efter 22min kommer vi äntligen upp i ett vettigt anfall och det ger oss en vä-hörna och då vi också är farliga på hörnor tändes ett litet hopp, vilket blev besannat då Emelie får så fin träff att bollen seglar in vid bakre stolpen och hade den inte gjort det så var Therere ensam där och kunde tryckt in den.
Efter detta mål kom vi in i matchen och var resten av halvleken det bättre laget.
Nu är det vi som vinner duellerna och kan trycka på vilket sker i 26e minuten när vi bryter uppspel och kan ge Amanda fint läge till vänster med hårt skott i burgaveln som resultat. Vi får nu oftare boll under kontroll på mitten men vi saknar distinkta djupledslöpningar som kan dra isär försvaret så det blir trångt att spela sig igenom.
Det blir iställer de som i den 33e min via ännu en djupledsboll mot löpande spelare skapar en farlighet då inspelet styrs strax utanför stolpen. Nu tycker man vi borde lärt oss men i 43e min stoppar de oss vid mittlinjen och lyfter direkt en boll i djupet som går över försvaret o ger friläge som avslutas med en fin lobb över Elin.
I slutminuten skaffar vi oss tre hörnor där en blir farlig med Amandanick strax över lite störd av Therese men mycket bättre med två på bollen än ingen.
1-2 i paus är ganska rättvist sett till chanser även om lagen hade halva halvleken var spelmässigt.
Något måste hänt i paussnacket för det var en helt annat lag vi fick se i andra och nu var det mer bestämt i närkamper, bättre passningsspel mm vilket gjorde att vi var totalt överlägsna spelmässigt förutom mellan 80-85min
Vi skapar chanser på löpande band med början i 48e min när Catrin lyfter fram boll till Amanda på hökant följt av hårt markinspel som mv kan nypa. Två minuter senare kommer bollen ut till Nora efter en hörna och hon rammar ribban med ett skott men tyvärr löper ingen in på returen. Minuten senare trycker sig Amanda fram centralt men då ingen tar en löpning för att hjälpa henne framför mål kan hon avväpnas.
Vi har mellan 55-65e minuten flera hörnor och till slut ger det resultat när boll kommer ut till Hilma som från ca 10met drar till direkt med ett behärskat skott som flyger in utan chans för målis.
I 74e minuten får vi en dubbelchans när Alina vinner boll på mitten o hittar ut till Therese som spelar in mot Amanda vid straffpunkten men skottförsöket i svårt läge missas, Alina bryter dock igen o slår ett inlägg som hittar Emelie och hon kan avsluta med vänstern strax utanför.
Minuten senare började vi jubla då en vänsterhörna styrdes mot till synes öppet mål men bollen stoppades på mållinjen och verkade stanna där men ingen av de våre störtade dit utan de kunde slå undan den så våra jubel fastnade i halsen.
Efter denna chans kom vår enda svaga period i andra halvlek och då kunde de skapa sin enda halvchans i andra då vi är oerhört passiva på vår vänsterkant vid ett inkast så de får till ett inlägg som nickas utanför.
Efter 5 passiva minuter tar vi tag i spelet igen och kan genom fina Noraaktioner skapa ett par fina chanser då hon först slår ett inlägg som Amanda styr i stolpen för att direkt efter skaffa sig själv skottlägen men skottet smiter strax utanför bortre stolpen.
I 92a minuten är Linnea nära att få läge efter en boll i djupled och det är tror jag första gången i matchen det kommer en rejäl djupledslöpning mot målvakten som hinner sekunden före Linnea.
Surt att vi inte kan avgöra med det stora spelövertaget vi har i andra och spelmässigt fanns det mycket, mycket att glädjas över i andra halvlek efter en medioker första halva. Vi har lätt chanser för seger men bollen ska över mållinjen också och vi blir oftast passiva när nån avslutar istället för att löpa in för ev retur etc.
Jag tycker även att vi saknar en dimension i anfallspelet då vi nästan aldrig får se löpningar i djupet som likt Rynninge nu o Gideonsberg sist drar isär ett försvar utan de får oftast stå rättvänt med alla spelare framför sig och då är det ganska enkelt att försvara.
Kul att se våra "nya" från Råda Tiffanie och Cathrin ta för sig på bra sätt.
Nu är det bara att ta nya tag för till helgen är det serietrean borta på programmet så vår höststart har varit tuff.

Matchfakta: 2-2 (1-2)
Hörnor 11-4 (6-3) avslut 14-5 (3-3)
0-1 16min Högerhörna i maghöjd som går förbi många innan spelare kan trycka in bollen med låret.
1-1 22min Emelie Vänsterhörna direkt imål
1-2 43min Snabb spelvändning med patenterad långboll ger friläge och lobb över Elin
45min Nora, Catrin, Matilda A in, Alva, Matilda N, Linnea ut
2-2 63min Hilma Högerhörna som stöts bort men Hilma är först och kan sätta bollen med ett direktskott fr ca 10met
73 min Alva in matilda A ut
75min Tiffanie in, Hilma ut
89min Linnea in, Amanda ut